logo

Søk

– Kassasystemet går som en traktor

Siden gjenåpningen i 2014 har Cafe Amsterdam i Oslo benyttet samme Omega kassasystem fra Finn Clausen – uten en eneste driftsstans. – Dette kassasystemet er rett og slett som en traktor, det bare går og går, sier daglig leder Niels Smits på Cafe Amsterdam.


Niels Smits valgte å følge en anbefaling om å kjøpe kassaapparat fra Finn Clausen POS Systemer AS. Det angrer han ikke på.

 

I Kristian Augusts gate i Oslo sentrum, like ved Nasjonalgalleriet, ligger Norges eneste nederlandske bar, Cafe Amsterdam. Den ble gjenåpnet i november 2014 etter syv år i dvale, til glede for mange av deres faste kunder.

 

– Vi har et variert gjesteklientell, bestående av mange faste som jobber eller studerer i Oslo sentrum, samt selvsagt en del mennesker med nederlandsk opphav, forteller daglig leder Niels Smits på Cafe Amsterdam.

 

Smits kom selv til Norge fra Nederland for tre år siden, og det var kjærligheten til en norsk jente som førte ham hit til landet. Han har jobbet som daglig leder på Cafe Amsterdam helt siden gjenåpningen.

 

– Målsettingen har alltid vært at Cafe Amsterdam skal være et fristed for liberale mennesker med et stort hjerte, en slags kopi av Amsterdam by. Det synes jeg vi har klart, og mange trekker nettopp frem den hyggelige, åpne og uanstrengte stemningen når de velger å komme tilbake til oss, sier Smits.

 

Han forteller at 2015 var et investeringsår med et negativt driftsresultat, men at de allerede i 2016 hadde et positivt år med 25 prosent økning i omsetningen. 12 personer er nå fast ansatt på Cafe Amsterdam.

 

Ønsket trygg kassaløsning

 

Da Cafe Amsterdam skulle gjenåpne i november 2014 var det selvsagt en rekke ting som måtte på plass – blant annet et kassasystem. Valget sto mellom å kjøpe brukt, leie eller kjøpe nytt.

 

– Vi bestemte oss for å kjøpe et nytt kassasystem, og innhentet flere tilbud. Hovedfokuset var å finne en trygg og driftssikker kassaløsning til en fornuftig pris, sier Niels Smits.

 

Han forteller at de fikk en anbefaling som de valgte å lytte til.

 

– En annen aktør i vår bransje hadde allerede et kassasystem fra Finn Clausen POS Systemer, og de var veldig fornøyde med både systemet og servicen, sier Smits.


 


Når Cafe Amsterdam skulle åpne igjen i 2014 var det mye som skulle på plass, blant annet et driftsikkert kasseapparat.

 

Bestilte Omega

Dermed bestilte Smits to Omega kassaapparater til Cafe Amsterdam, og det har han aldri angret på.

 

- Dette systemet er veldig driftssikkert, og vi har ikke hatt en eneste driftsstans siden oppstarten. De tåler både en trøkk og litt søling i baren, og det fungerer selv om internett er nede i en periode. Omega kassasystemet er rett og slett som en traktor, det bare går og går, sier daglig leder Smits.

 

Han fortsetter:

 

- I tillegg er det enkelt å justere hurtigmenyene på dette kassaapparatet, og det er brukervennlig og lett å lære seg for nyansatte. Dessuten er det integrert med økonomisystemet vårt, Xledger.


 


Cafe Amsterdam har en hyggelig, åpen og uanstrengt atmosfære.

 

Forberedt på den nye kassaloven

Den nye kassaloven, eller «Kassasystemlova»  som den formelt heter, ble vedtatt i Stortinget i 2015. Den innebærer at alle kassasystemer som kjøpes og brukes i Norge etter 1. januar 2017 må være offentlig erklært at følger loven og forskrift til loven, samt at alle bokføringspliktige selskaper må ha tatt i bruk kassasystemer som følger loven etter 31. desember 2018. Skatteetaten har en liste på sine websider med hvilke kasser som følger loven.

 

Omega er et kassasystem som kan oppgraderes til å tilfredsstille kravene i den nye kassaloven , og alle våre kunder vil få tilbud om oppgradering i god tid innen fristen. Det gjelder selvsagt også Cafe Amsterdam, sier daglig leder Tore Sjøvaag i Finn Clausen POS Systemer.

 

Niels Smits på Cafe Amsterdam stoler hundre prosent på at Sjøvaag sørger for at deres Omega kassasystem oppfyller kravene i den nye kassaloven.

 

– Vi er opptatt av å gjøre alt etter boken, og vi vet at Finn Clausen POS Systemer er til å stole på. De har tidligere bevist at de er både seriøse og meget serviceinnstilte, så dette er vi overhodet ikke bekymret for, avslutter Niels Smits.

 

Kontakt oss gjerne for å bestille kassasystemer som garantert tilfredsstiller kravene i den nye kassaloven:

Tlf: 23 30 47 00 - velg 3 (salg POS)

E-post: salg@finnclausen.no


 

 • Kassaapparatet fungerte i nesten 30 år

  Restauranten «hos Thea» på Skillebekk i Oslo brukte samme kassaapparat fra Finn Clausen POS Systemer AS i nesten 30 år, da det plutselig pensjonerte seg en travel fredagskveld. Allerede dagen etter var innehaver Sergio Barcilon (bildet) fornøyd eier av et splitter nytt Sam4s kassaapparat fra Finn Clausen POS Systemer.

 • Kaos da kassaloven ble innført i Sverige

  Første del av den norske kassaloven, som trådte i kraft 1. januar 2017, bygger i stor grad på det som ble gjort i Sverige i 2010. Innføringen av den svenske kassaloven førte til kaotiske tilstander blant både leverandører, forhandlere og brukere. Det forteller adm. dir. Thomas Karlsson (bildet) i Datorama.

 • Hva skjer hvis jeg ikke har et kassaapparat som følger loven?

  Fra 1. januar 2019 må alle ha et kasseapparat som følger loven. Bruker du et kassaapparat som ikke følger Kassasystemforskrifta, kan du få bøter. Selger du kassaapparat som ikke følger loven, er konsekvensene større.

 • Kassasystem med selvbetjent løsning

  Enkelte kassapunkt kan gjøres vesentlig mer effektive ved en selvbetjent løsning. Man kan spare både i menneskelige ressurser og unngå lange køer i rushtider der hvor flere skal kjøpe samtidig.

 • Hurtig kassaapparat til matmesse?

  Vi har rimelige og enkle løsninger på kassaapparat og bankterminal for deg som skal stille ut dine delikatesser og matprodukter for én dag eller flere dager. Våre kasser sørger for hurtig transaksjoner og gode rapporter.

 • Ny kassasystemlov – alle kassasystem må være oppgradert i løpet av 2018

  Den nye kassasystemlova med forskrift stiller nye krav til bedrifter som driver kontantsalg. Innen 1. januar 2019 må bokføringspliktig bedrifter ha satt seg inn i det nye regelverket og ha på plass et kassasystem som tilfredsstiller de nye lovkravene. – Ett år går fort. Ikke vent for lenge med planleggingen, råder seksjonssjef Astrid Dugstad Tveter i Skattedirektoratet.

 • Kassaapparat – ny lov. Dette må du vite

  Kassasystemlova er vedtatt og i kraft fra og med 2017. Dette betyr at skal du kjøpe et kassaapparat i dag må apparatet være tilpasset det nye lovverket. Kjøper du et apparat som ikke er tilpasset, så må det byttes ut for din regning innen 31. desember 2018.

 • Du må fornye din BankAxept-avtale for å fortsatt ta imot betaling med Norske bankkort!

  For at din bankterminal skal kunne ta imot betalinger med BankAxept i fremtiden, må en ny avtale inngås med BankAxept.

 • Klassiske kasser følger Kassasystemlova

  Det finnes både datakasser, klassiske kasser og PC-kasser som følger Kassasystemlova. Selv om det har kommet nye krav, må du ikke bytte til en dyr og avansert PC-kasse. Du kan fortsatt kjøpe en ny ny klassisk, rimelig kasse.

Viser fra 1 til 10 av totalt 21 artikler

Her finner du oss:

Vi holder til på Fyrstikktorget, Helsfyr. 
Kom gjerne inn for en visning i vårt 
showroom.
 
Finn Clausen POS Systemer AS
Karoline Kristiansensvei 1H, 
0661 Oslo
Postboks 6658 Etterstad, 
0607 OSLO
 
Telefon: +47 23 30 47 00
Telefaks: +47 23 30 47 01
 
 

Følg oss: