logo

Søk

Klassiske kasser følger Kassasystemlova

Det finnes både datakasser, klassiske kasser og PC-kasser som følger Kassasystemlova. Selv om det har kommet nye krav, må du ikke bytte til en dyr og avansert PC-kasse. Du kan fortsatt kjøpe en ny ny klassisk, rimelig kasse.

Klassiske kasser følger Kassasystemlova
Meny brukte vår klassiske kasse Sam4s NR-510, som følger Kassasystemlova, på Matstreif 2017.

 

Kassasystemlova er i kraft og innen utgangen av 2018 må alle kassaapparat i Norge følge den nye loven.      

Klassiske kasser som følger loven

Det finnes rimelige og enkle alternativer som følger Kassasystemlova. Både vi og andre leverandører fortsetter å levere klassiske kasseapparat som følger den nye loven.

 

Les mer: Hva er Kassasystemlova?

 

Mange kan selvfølgelig ha nytte av en flott touch-kasse med mange funksjoner, men samtidig kan mange klare seg helt fint med en tradisjonell kasse, også kalt rom-basert kasse eller kasseapparat om du vil.

 

En klassisk kasse er en kompakt kasse, som bare har som funksjon å være kassaapparat. Det er med andre ord ikke mulig å bruke kassaapparatet til alt mulig annet. Med en PC-kasse, eller datakasse er kassen bygd på en PC og kan da i teorien brukes til andre formål (selv om dette ikke er å anbefale).

 

Det er blant annet til salonger, butikker, restauranter og kantiner med et helt normalt behov som trenger en klassisk kasse. Klassiske kasser har gode funksjoner som er mer enn nok for de fleste.

 

Les om Tripadvisor-vinneren Hos Thea, som bruker en av våre mest populære klassiske kasser Sam4s NR-510

 

 

Må du bytte kassaapparat?

 

Er du i tvil om ditt kassaapparat følger den nye loven? Se Skatteetatens liste over kassaapparat som følger loven. I denne listen er det oversikt over alle klassiske kasser som følger loven levert av alle leverandører på markedet. Står ikke ditt kassaapparat på denne listen må du bytte kassaapparat innen utgangen av 2018.

 

Hva er viktig å tenke på når du bytter kasse?

 

Det er kjedelig å betale for funksjoner man ikke trenger. Kassaapparatene har stor variasjon i funksjonalitet og kompleksitet. Det er store forskjeller på hva slags kassaapparat man trenger til ulike butikker. Driver du en liten butikk med få ansatte og lite sortiment, kan en klassisk kasse være nok. Se våre klassiske kasser fra Sam4s.

 

For de som driver en større butikk med behov for fakturakontroll, logistikk og nettbutikk-integrasjon, trenger en mer funksjonsrik butikkdata-løsning. Se våre PC-kasser fra Omega.

 

Det kan være store prisforskjeller på kassaapparatene om du ikke er tydelig på hva slags funksjoner som er viktig for deg. Enten du driver et cateringfirma, en frisørsalong eller en butikk, kan behovene være ulike. For ute- og serveringsstedet Cafe Amsterdam var det blant annet viktig at kassaapparat var driftsikkert, sprutsikret og til en fornuftig pris. Derfor kjøpte de en Omega Splash.

 

Prøv vår produktvelger: Velg de funksjonene du trenger på ditt kassaapparat og se hvilket kassaapparat som passer ditt behov best.


 

 • Finn din nærmeste forhandler

  Finn Clausen har forhandlere av kassaapparat spredt over hele Norge. Ta kontakt direkte med en av våre forhandlere, eller med oss for informasjon om hvem som er din nærmeste forhandler.

 • Brukerstøtte

  Aktuelt

 • Øker utvalget av kasseapparater

  Et nytt samarbeid med Datorama AB, gjør at Finn Clausen Gruppen AS fra 15. desember 2012 vil kunne tilby komplette kasseløsninger til svært konkurransedyktige priser.

 • Endring av merverdiavgift 2012

  Merverdiavgiften "redusert sats", eller matmomsen som den ofte kalles, skal endres fra 14% til 15% 1. januar 2012. Dette medfører at alle som selger varer til redusert sats, dvs. 14% pr d.d. må endre mva satsen på sin kasse. Vi har laget en oversikt over hvordan dette gjøres på de fleste modeller som finnes i dag. Da pågangen på telefon erfaringsvis blir veldig stor ved slike endringer oppfordrer vi alle til å benytte veiledningen her fremfor å ringe.

Viser fra 21 til 24 av totalt 24 artikler

Her finner du oss:

Vi holder til på Brynseng. 
Kom gjerne inn for en visning i vårt 
showroom.
 
Finn Clausen POS Systemer AS
Tvetenveien 32 (2. etasje)
0666 Oslo
 
 
 
Telefon: +47 22 63 50 00
Mail: salg@finnclausen.com
 
 
 

Følg oss: