logo

Søk

Klassiske kasser følger Kassasystemlova

Det finnes både datakasser, klassiske kasser og PC-kasser som følger Kassasystemlova. Selv om det har kommet nye krav, må du ikke bytte til en dyr og avansert PC-kasse. Du kan fortsatt kjøpe en ny ny klassisk, rimelig kasse.

Klassiske kasser følger Kassasystemlova
Meny brukte vår klassiske kasse Sam4s NR-510, som følger Kassasystemlova, på Matstreif 2017.

 

Kassasystemlova er i kraft og innen utgangen av 2018 må alle kassaapparat i Norge følge den nye loven.      

Klassiske kasser som følger loven

Det finnes rimelige og enkle alternativer som følger Kassasystemlova. Både vi og andre leverandører fortsetter å levere klassiske kasseapparat som følger den nye loven.

 

Les mer: Hva er Kassasystemlova?

 

Mange kan selvfølgelig ha nytte av en flott touch-kasse med mange funksjoner, men samtidig kan mange klare seg helt fint med en tradisjonell kasse, også kalt rom-basert kasse eller kasseapparat om du vil.

 

En klassisk kasse er en kompakt kasse, som bare har som funksjon å være kassaapparat. Det er med andre ord ikke mulig å bruke kassaapparatet til alt mulig annet. Med en PC-kasse, eller datakasse er kassen bygd på en PC og kan da i teorien brukes til andre formål (selv om dette ikke er å anbefale).

 

Det er blant annet til salonger, butikker, restauranter og kantiner med et helt normalt behov som trenger en klassisk kasse. Klassiske kasser har gode funksjoner som er mer enn nok for de fleste.

 

Les om Tripadvisor-vinneren Hos Thea, som bruker en av våre mest populære klassiske kasser Sam4s NR-510

 

 

Må du bytte kassaapparat?

 

Er du i tvil om ditt kassaapparat følger den nye loven? Se Skatteetatens liste over kassaapparat som følger loven. I denne listen er det oversikt over alle klassiske kasser som følger loven levert av alle leverandører på markedet. Står ikke ditt kassaapparat på denne listen må du bytte kassaapparat innen utgangen av 2018.

 

Hva er viktig å tenke på når du bytter kasse?

 

Det er kjedelig å betale for funksjoner man ikke trenger. Kassaapparatene har stor variasjon i funksjonalitet og kompleksitet. Det er store forskjeller på hva slags kassaapparat man trenger til ulike butikker. Driver du en liten butikk med få ansatte og lite sortiment, kan en klassisk kasse være nok. Se våre klassiske kasser fra Sam4s.

 

For de som driver en større butikk med behov for fakturakontroll, logistikk og nettbutikk-integrasjon, trenger en mer funksjonsrik butikkdata-løsning. Se våre PC-kasser fra Omega.

 

Det kan være store prisforskjeller på kassaapparatene om du ikke er tydelig på hva slags funksjoner som er viktig for deg. Enten du driver et cateringfirma, en frisørsalong eller en butikk, kan behovene være ulike. For ute- og serveringsstedet Cafe Amsterdam var det blant annet viktig at kassaapparat var driftsikkert, sprutsikret og til en fornuftig pris. Derfor kjøpte de en Omega Splash.

 

Prøv vår produktvelger: Velg de funksjonene du trenger på ditt kassaapparat og se hvilket kassaapparat som passer ditt behov best.


 

 • Fikk i pose og sekk med nytt kassaapparat

  I Retailmagasinet nr. 6 2017 forteller Optikerselskapet Gundersen & Løken om sitt kjøp av kassaapparatet Omega Style. Daglig leder, Per Aakhus, i optikerfirmaet er fornøyd med å ha slått to fluer i èn smekk. Kassaapparatet følger Kassasystemlova og det er integrert med deres regnskapssystem Xledger.

 • Bestill nytt kassaapparat nå, men unngå fallgruvene

  I Retailmagasinet nr. 6 2017 oppfordrer vi alle kunder til å bestille kassaapparat nå for å få gyldig kassaapparat i tide. Det er bare et drøyt år til alle må ha kassaapparat som følger Kassasystemlova.

 • Må du bytte bankterminal innen 31.12.2017?

  På grunn av utdatert sikkerhetsteknologi må 20 000 betalingsterminaler i det norske markedet byttes før årsskiftet. I 2018 vil terminalene bli stengt for BankAxept.

 • Meny leide kasser av oss til Matstreif

  Meny fikk 15 minutters opplæring og kunne begynne å bruke kassen umiddelbart. Med kassene hadde de strekkodelesere og de var direkte koblet mot bankterminal. Meny var veldig fornøyde og brukte kassene i to dager uten problemer.

 • Hvilket kassaapparat passer deg?

  Trenger du kasseapparat til kantine, restaurant, butikk eller frisørsalong? Bruk vår produktvelger til å finne det rette kassaapparatet til ditt behov!

 • Kassaapparatet fungerte i nesten 30 år

  Restauranten «hos Thea» på Skillebekk i Oslo brukte samme kassaapparat fra Finn Clausen POS Systemer AS i nesten 30 år, da det plutselig pensjonerte seg en travel fredagskveld. Allerede dagen etter var innehaver Sergio Barcilon (bildet) fornøyd eier av et splitter nytt Sam4s kassaapparat fra Finn Clausen POS Systemer.

 • Hvorfor skal et kassapunkt få være kun et kassapunkt?

  Mange ønsker å bruke sin PC-kasse til alle oppgaver, slik som e-post og bestillinger, men det finnes gode grunner til å ikke gjøre det. NRK har laget en fin artikkel som gir et godt eksempel på hvorfor dette ikke bør gjøres.

 • 100.000 kassaapparater må byttes eller oppgraderes

  Etter 31. desember 2018 må alle kassasystemer i Norge tilfredsstille kravene i den nye kassaloven. - Alle kassaapparater må enten byttes eller oppgraderes innen fristen for å være lovlig i bruk. Vi antar at det dreier seg om rundt 100.000 enheter, sier daglig leder Tore Sjøvaag (bildet) i Finn Clausen POS Systemer.

 • Endring av redusert MVA sats per 1. januar 2016

  Redusert MVA er økt fra 8 til 10%. Her finner du forklaring til hvordan du skal gå frem på de fleste modeller levert eller import av Finn Clausen POS Systemer AS

Viser fra 11 til 20 av totalt 23 artikler

Her finner du oss:

Vi holder til på Brynseng. 
Kom gjerne inn for en visning i vårt 
showroom.
 
Finn Clausen POS Systemer AS
Tvetenveien 32 (2. etasje)
0666 Oslo
 
 
 
Telefon: +47 22 63 50 00
Mail: salg@finnclausen.com
 
 
 

Følg oss: