logo

Søk

Klassiske kasser følger Kassasystemlova

Det finnes både datakasser, klassiske kasser og PC-kasser som følger Kassasystemlova. Selv om det har kommet nye krav, må du ikke bytte til en dyr og avansert PC-kasse. Du kan fortsatt kjøpe en ny ny klassisk, rimelig kasse.

Klassiske kasser følger Kassasystemlova
Meny brukte vår klassiske kasse Sam4s NR-510, som følger Kassasystemlova, på Matstreif 2017.

 

Kassasystemlova er i kraft og innen utgangen av 2018 må alle kassaapparat i Norge følge den nye loven.      

Klassiske kasser som følger loven

Det finnes rimelige og enkle alternativer som følger Kassasystemlova. Både vi og andre leverandører fortsetter å levere klassiske kasseapparat som følger den nye loven.

 

Les mer: Hva er Kassasystemlova?

 

Mange kan selvfølgelig ha nytte av en flott touch-kasse med mange funksjoner, men samtidig kan mange klare seg helt fint med en tradisjonell kasse, også kalt rom-basert kasse eller kasseapparat om du vil.

 

En klassisk kasse er en kompakt kasse, som bare har som funksjon å være kassaapparat. Det er med andre ord ikke mulig å bruke kassaapparatet til alt mulig annet. Med en PC-kasse, eller datakasse er kassen bygd på en PC og kan da i teorien brukes til andre formål (selv om dette ikke er å anbefale).

 

Det er blant annet til salonger, butikker, restauranter og kantiner med et helt normalt behov som trenger en klassisk kasse. Klassiske kasser har gode funksjoner som er mer enn nok for de fleste.

 

Les om Tripadvisor-vinneren Hos Thea, som bruker en av våre mest populære klassiske kasser Sam4s NR-510

 

 

Må du bytte kassaapparat?

 

Er du i tvil om ditt kassaapparat følger den nye loven? Se Skatteetatens liste over kassaapparat som følger loven. I denne listen er det oversikt over alle klassiske kasser som følger loven levert av alle leverandører på markedet. Står ikke ditt kassaapparat på denne listen må du bytte kassaapparat innen utgangen av 2018.

 

Hva er viktig å tenke på når du bytter kasse?

 

Det er kjedelig å betale for funksjoner man ikke trenger. Kassaapparatene har stor variasjon i funksjonalitet og kompleksitet. Det er store forskjeller på hva slags kassaapparat man trenger til ulike butikker. Driver du en liten butikk med få ansatte og lite sortiment, kan en klassisk kasse være nok. Se våre klassiske kasser fra Sam4s.

 

For de som driver en større butikk med behov for fakturakontroll, logistikk og nettbutikk-integrasjon, trenger en mer funksjonsrik butikkdata-løsning. Se våre PC-kasser fra Omega.

 

Det kan være store prisforskjeller på kassaapparatene om du ikke er tydelig på hva slags funksjoner som er viktig for deg. Enten du driver et cateringfirma, en frisørsalong eller en butikk, kan behovene være ulike. For ute- og serveringsstedet Cafe Amsterdam var det blant annet viktig at kassaapparat var driftsikkert, sprutsikret og til en fornuftig pris. Derfor kjøpte de en Omega Splash.

 

Prøv vår produktvelger: Velg de funksjonene du trenger på ditt kassaapparat og se hvilket kassaapparat som passer ditt behov best.


 

 • Bruk av kontantfaktura kassaapparat -

  Fra 1. januar 2019 skal bokføringspliktige registrere og dokumentere kontantsalg ved bruk av produkterklært kassasystem. For enkelte bokføringspliktige kan det være anledning til å bruke kontantfaktura som alternativ til kassasystem.

 • Eksport av dagsoppgjør til regnskap

  Det finnes ulike typer regnskapssystem, skybaserte og tradisjonelle. Ved hjelp av Omega Skyportal støtter vi en rekke regnskapssystem.

 • Hvem må ha kasseapparat som oppfyller Kassasystemlova som trer i kraft 01.01.2019?

  Fra 1. januar 2019 må alle bokføringspliktige som har kontantsalg ha et kassaapparat som følger loven.

 • – Kassasystemet går som en traktor

  Siden gjenåpningen i 2014 har Cafe Amsterdam i Oslo benyttet samme Omega kassasystem fra Finn Clausen – uten en eneste driftsstans. – Dette kassasystemet er rett og slett som en traktor, det bare går og går, sier daglig leder Niels Smits på Cafe Amsterdam.

 • Kaos da kassaloven ble innført i Sverige

  Første del av den norske kassaloven, som trådte i kraft 1. januar 2017, bygger i stor grad på det som ble gjort i Sverige i 2010. Innføringen av den svenske kassaloven førte til kaotiske tilstander blant både leverandører, forhandlere og brukere. Det forteller adm. dir. Thomas Karlsson (bildet) i Datorama.

 • Hva skjer hvis jeg ikke har et kassaapparat som følger loven?

  Fra 1. januar 2019 må alle ha et kasseapparat som følger loven. Bruker du et kassaapparat som ikke følger Kassasystemforskrifta, kan du få bøter. Selger du kassaapparat som ikke følger loven, er konsekvensene større.

 • Kassasystem med selvbetjent løsning

  Enkelte kassapunkt kan gjøres vesentlig mer effektive ved en selvbetjent løsning. Man kan spare både i menneskelige ressurser og unngå lange køer i rushtider der hvor flere skal kjøpe samtidig.

 • Hurtig kassaapparat til matmesse?

  Vi har rimelige og enkle løsninger på kassaapparat og bankterminal for deg som skal stille ut dine delikatesser og matprodukter for én dag eller flere dager. Våre kasser sørger for hurtig transaksjoner og gode rapporter.

 • Ny kassasystemlov – alle kassasystem må være oppgradert i løpet av 2018

  Den nye kassasystemlova med forskrift stiller nye krav til bedrifter som driver kontantsalg. Innen 1. januar 2019 må bokføringspliktig bedrifter ha satt seg inn i det nye regelverket og ha på plass et kassasystem som tilfredsstiller de nye lovkravene. – Ett år går fort. Ikke vent for lenge med planleggingen, råder seksjonssjef Astrid Dugstad Tveter i Skattedirektoratet.

 • Kassaapparat – ny lov. Dette må du vite

  Kassasystemlova er vedtatt og i kraft fra og med 2017. Dette betyr at skal du kjøpe et kassaapparat i dag må apparatet være tilpasset det nye lovverket. Kjøper du et apparat som ikke er tilpasset, så må det byttes ut for din regning innen 31. desember 2018.

Viser fra 1 til 10 av totalt 25 artikler

Her finner du oss:

Vi holder til på Fyrstikktorget, Helsfyr. 
Kom gjerne inn for en visning i vårt 
showroom.
 
Finn Clausen POS Systemer AS
Karoline Kristiansensvei 1H, 
0661 Oslo
 
 
 
Telefon: +47 22 63 50 00
Mail: salg@finnclausen.com
 
 
 

Følg oss: